Aandelen kopen? Let op voor boiler-room fraude!

Aandelen kopen? Let op voor boiler-room fraude!

Aandelen kopen? Let op voor boiler-room fraude! Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 31 mei 2023

Heb je een mooi aanbod gekregen voor het aankopen van aandelen of financiële producten, maar twijfel je nog? Wellicht ben jij benaderd door een boiler room-fraudeur en is het jouw "gut feeling" dat zegt: oppassen!

Het lijkt allemaal mooi en goed: Je krijgt een financieel product of aandelen aangeboden door een tussenpersoon die er professioneel uitziet. Want daar zorgen ze wel voor. Ook lijken zaken zoals achtergrondinformatie en website in orde. En het allermooist is natuurlijk: Er is een grote kans op winst. Althans, dat zegt de dienstverlenende tussenpersoon. En dan gaat het mis.

Wat is boiler room fraude?

In realiteit zijn aan jou fictieve producten of waardeloze aandelen verkocht, en bevind je je binnenkort onder grote druk, vergelijkbaar met die in een boiler room. Jouw "financieel adviseur" zal op steeds dwingender wijze aanzetten tot het kopen van nóg meer (waardeloze) producten, met als belofte dat je veel winst zult maken. Maar dat gebeurt niet, althans niet vaker dan één keer. Je zakt steeds dieper in de rode cijfers, en als jij besluit niet meer te willen investeren, spelen de oplichters een nieuwe kaart uit.

Gespecialiseerde "Boiler room fraude" advocaat wil je helpen? Houd je hoofd erbij!

Je bent op een punt beland waarop je niet meer wilt betalen, omdat je doorhebt dat je wordt opgelicht. Nu treedt deel 2 van het plan van de fraudeurs in werking. Want er is zogenaamd hulp onderweg! Je wordt benaderd door een advocaat die aangeeft dat de fraude is ontdekt, en dat ze er alles aan doen jouw geld terug te halen. Het enige wat jij hoeft te doen is een voorschot te betalen om ervoor te zorgen dat de advocaat zijn of haar werk kan doen.

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar trap hier niet in! Deze vernuftige "advocaat" speelt onder één hoedje met de boiler room fraudeurs. Deze manier van (extra) geld aftroggelen wordt Recovery room fraude" genoemd. Het is een harteloze truc die jou als ondernemer nog eens extra berooid achterlaat. Je zult niet de eerste zijn die zich in de schulden steekt in de hoop dat je je geld terug zult gaan krijgen.

Hoogma Webdesign biedt je gezond advies
Heb jij een aanbod gekregen waarover je twijfelt? Met de vele oplichtingspraktijken die er vandaag de dag bestaan is een extra paar ogen dat meekijkt nooit verkeerd. Bij Hoogma Webdesign geven we jou als ondernemer graag advies om jouw onderneming gezond te houden. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat oplichters geen kans krijgen en waarschuwden in het verleden al voor o.a.:

Neem vrijblijvend contact met ons op als jij een ondernemer bent en een vraag hebt aan onze internetspecialisten.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
  • SIDN .nl domeinnamen  Hoogma Webdesign Beerta
DKIM ingesteld voor onze klanten - Hoogma Webdesign Beerta

DKIM ingesteld voor onze klanten

16 januari 2024 - We hebben zojuist een aanpassing gedaan achter de domeinnamen van diverse klanten. Aanleiding hiervoor is dat vanaf februari de eisen voor het verzenden van e-mails een stuk strenger worden. Om... lees verder »

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.