DNSSEC, de digitale handtekening ter authenticatie

DNSSEC, de digitale handtekening ter authenticatie Hoogma Webdesign Beerta

Verwerkt jouw website gevoelige gegevens? Exploiteer jij bijvoorbeeld een webshop, of ben jij dienstverlenend op het gebied van financiën of andere persoonlijke zaken? Dan is het belangrijk dat je website, of domeinnaam, een DNSSEC bevat. Als website- en internetspecialist kunnen wij dit voor jou instellen.

Wat is DNSSEC precies?

DNSSEC staat voor `Domain Name System Security Extensions`. Dit is een beveiligingsuitbreiding voor je domeinnaam, waarmee het voor de bezoeker van jouw website mogelijk wordt om te controleren of de inhoud van de getoonde website authentiek is.

Bijvoorbeeld: Een bezoeker klikt via een advertentie op jouw website. Maar eigenlijk is dit niet jóuw website, maar een exacte kopie ervan. Cybercriminelen hebben deze website nagemaakt, en zij zijn nu de ontvanger van alle gevoelige gegevens die op deze website worden ingevuld.

Wat doet DNSSEC?
DNS regelt de vertaling van de URL, of domeinnaam, naar het IP-adres van de server waarop de website draait. Dat zit zo. DNSSEC voorziet die DNS-informatie van een digitale handtekening, zodat de client kan controleren of de inhoud authentiek is. Dit wordt geautomatiseerd gedaan, hier hoeft je als bezoeker zelf niets voor te doen.

Omdat deze digitale handtekening wordt ingesteld tussen de naamservers en de domeinnaam registry, is deze niet bekend bij de cyberciminelen. Wanneer de bezoeker nu een gekopieerde website bezoekt, zal de DNSSEC niet gevonden kunnen worden. De bezoeker krijgt nu gelukkig niet de gekopieerde website, maar een beveiligingswaarschuwing te zien.

Is DNSSEC voor mijn website noodzakelijk?

Als jouw organisatie of bedrijf via e-mail of via de website gevoelige gegevens verwerkt, zoals persoonsgegevens of financiële gegevens, is het hebben van DNSSEC onmisbaar. Je waakt hiermee over de veiligheid van jouw bezoekers, en voorkomt dat jouw onderneming doelwit van hackers wordt. Dit kan aantrekkelijk zijn vanwege de omvang of internationale betrekkingen van je bedrijf. Ook wanneer je aan bepaalde beveiligingskeurmerken moet voldoen - zoals ISO 27001 of vergelijkbaar - is het belangrijk dat de DNSSEC is ingesteld voor jouw domeinnaam/namen.

Ga jij voor de beste beveiliging op jouw website?
In een wereld die zich digitaal nog steeds razendsnel ontwikkelt, is het goed om op de hoogte te blijven van de mogelijke gevaren en cyberdreigingen. Wij zitten hier als webdesigner en internetspecialist bovenop, en voorzien jou graag van de beste beveiliging en snelle, veilige en goed vindbare websites. Ga bijvoorbeeld voor een website in HWCMS, een prachtige website waarmee je jouw online zichtbaarheid vestigt.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, of voor het instellen van DNSSEC voor jouw domeinnaam.

Wilt u nog meer zien? Ga dan naar de pagina Onze diensten.

Partner van:
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • Voys  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
Nieuwe phishingtechniek onderschept tweestapsverificatie - Hoogma Webdesign Beerta

Nieuwe phishingtechniek onderschept tweestapsverificatie

5 juni 2024 - Maak je vaak gebruik van tweestapsverificatie (2FA) of MFA (Multi Factor Authentication), dan ben je bewust bezig met online veiligheid. Maar ook hierbij blijft het opletten! Scammers kunnen namelijk... lees verder »

Per ongeluk op phishinglink geklikt, wat nu? - Hoogma Webdesign Beerta

Per ongeluk op phishinglink geklikt, wat nu?

3 juni 2024 - Een van de grootste uitdagingen bij het bestrijden van phishingaanvallen is het feit dat medewerkers niet altijd durven toe te geven dat ze op een phishinglink hebben geklikt. Er zijn verschillende... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.