Aandachtspunten bij zoekmachineoptimalisatie

Aandachtspunten bij zoekmachineoptimalisatie - Hoogma Webdesign Beerta

Een belangrijke activiteit van het Hoogma Webdesign team is werken aan de vindbaarheid van diverse websites van onze klanten. Dit wordt Search Engine Optimization (ofwel SEO) genoemd. Het is een dynamisch werkje, want wat gisteren nieuw was, kan vandaag alweer gedateerd zijn. Maar door er veel tijd, liefde en aandacht aan te besteden, kan een solide basis worden gelegd voor het behalen van die gewilde, beste positie!

Hoe wordt mijn website beter gevonden?

Je website wordt het best gevonden als jij hierop aanbiedt wat jouw doelgroep zoekt. Aandacht besteden aan je SEO is daarom zeer belangrijk. Zorg tevens dat je bouwt aan de natuurlijke groei van je website. Daarnaast dienen natuurlijk alle technische punten in orde te zijn.

Gratis tips ter verbetering van jouw SEO
Vind jij het leuk om zelf aan de slag te gaan met de online vindbaarheid van jouw website? Wij geven je graag vrijblijvend een aantal praktische tips voor het behalen van een sterke, online positie.

  • Optimaliseer je huidige website voor Google Maak hiervoor gebruik van gratis beschikbare tools zoals o.a.:

    • Spotibo, tool die verborgen SEO-problemen helpt te vinden
    • Lighthouse, analyseert de visuele voortgang tussen de frames waaruit jouw website is opgebouwd
    • Google Analytics, biedt waardevol inzicht in de plus- en minputen van jouw website
  • Duik in zoekwoorden Vind relevante zoekwoorden en check de concurrentie om te zien waar je kansen liggen. Gebruik hiervoor Google Search Console en neem de tijd je hierin te verdiepen. Op de lange termijn zal je hier veel relevante informatie vandaan halen!
  • Bouw een solide site-structuur Zorg dat je site logisch in elkaar zit, zowel qua menu als individuele pagina's, om de gebruikerservaring te verbeteren en zoekmachines te plezieren. Het support team van Hoogma Webdesign is zo betrokken als jij wilt. Wij kunnen de website volledig voor je inrichten, of je tips geven hoe dit op logische en juiste wijze te doen.
  • Knal met waardevolle content Focus op het maken van topkwaliteit, relevante inhoud die direct aanslaat bij de doelgroep, en waarmee jouw website zich onderscheidt van de rest. Denk bij het schrijven aan relevante tussenkopjes zodat eenvoudig door jouw teksten kan worden genavigeerd.
  • Regelmatig bijwerken en nieuwe tekst toevoegen Niets is zo'n afknapper als een website waarop het laatste nieuws al een paar jaar oud is. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe teksten of blogs op je website plaatst.
  • Afbeelding in juiste formaat voor nieuwsdienst Google AMP Zorg er bij het plaatsen van afbeeldingen bij jouw blogs voor dat deze minimaal 1200 pixels breed zijn. Hierdoor kan Google ze meenemen in hun nieuwsdienst AMP en dat creëert weer extra verkeer naar jouw website.
  • Post regelmatig berichten met links naar je website via jouw social mediakanalen Zoals Facebook, Instagram, X en LinkedIn. Worden links naar jouw website niet op (juiste) wijze getoond? Gebruik Facebook Debugger om dit aan te pakken.
  • Maak de gebruikerservaring beter Zorg ervoor dat mensen langer op je site blijven door de gebruikerservaring te optimaliseren. Denk aan gebruiksvriendelijkheid en een duidelijke navigatie.
  • Investeer tijd in link building Wissel links uit met andere relevante websites, meld je aan bij online bedrijvengidsen en startpagina's aan om ervoor te zorgen dat je een sterkere online positie krijgt, en bezoekers je website beter weten te vinden.

Waarom wordt mijn website niet gevonden?

Waarom wordt mijn website niet gevonden? - Hoogma Webdesign Beerta

Scoort jouw website niet zo goed als je zou willen? Dit kan een aantal oorzaken hebben, zoals o.a.:

  • Weinig meerwaarde Zoekmachines zien jouw website niet als waardevol of relevant. Bijvoorbeeld doordat deze nog niet erg lang bestaat of weinig externe links heeft. Ook een slechte gebruikerservaring maakt jouw website minder aantrekkelijk voor bezoekers in de ogen van zoekmachines.
  • Onvoldoende content Als je niet genoeg inhoud biedt aan bezoekers, zal Google je site minder hoog ranken. Het ontbreken van uitgebreide inhoud over relevante onderwerpen kan hiervoor een reden zijn.
  • Niet voldoen aan de richtlijnen Hoe harder je "probeert", hoe sneller de zoekmachine dit doorheeft. Het is vergelijkbaar met de artikelen van vroeger, waarbij een load aan zoektermen door de tekst werd gegooid om gevonden te worden. Beter is het om een natuurlijk geschreven bericht te delen met daarin een afgebakend onderwerp dat relevant is voor je doelgroep. Ook duplicated content valt hieronder: teksten kopiëren van andere websites is uit den boze, en wordt door zoekmachines afgestraft.
  • Je vist in dezelfde vijver als je concullega's Het kan moeilijk zijn om op te vallen tussen concurrenten die al jaren werken aan hun online vindbaarheid. Richt je daarom niet alleen op populaire zoekwoorden, maar zoek ook naar niche-onderwerpen waarop je kunt scoren. Deel jouw expertise, niemand heeft die unieke combinatie van kennis en feiten paraat, zoals jij dat hebt.
  • Technische problemen Technische fouten zoals een onduidelijke paginastructuur of niet-werkende links (de bekende 404 melding) kunnen de vindbaarheid van je website negatief beïnvloeden.

Hulp nodig bij technische instellingen ter verbetering van de vindbaarheid van jouw website?

Wij van Hoogma Webdesign staan je graag bij met advies en daadkrachtige oplossingen, om ervoor te zorgen dat jij de gewilde toppositie haalt in de resultaten van zoekgiganten zoals Google.

Je mag ons altijd contacteren voor ene uitgebreide analyse van je bestaande Website, of voor advies over ene strategie voor jouw nieuwe website. Neem hiervoor contact op met onze support afdeling via support@hoogmawebdesign.com of (+31)597-855758.

Partner van:
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
  • Voys  Hoogma Webdesign Beerta
DNSSEC, de onmisbare digitale handtekening voor jouw domeinnaam - Hoogma Webdesign Beerta

DNSSEC, de onmisbare digitale handtekening voor jouw domeinnaam

22 juli 2024 - Verwerkt jouw website gevoelige gegevens? Bijvoorbeeld omdat je een webshop beheert, of omdat jij diensten verleent op het gebied van financiën of andere persoonlijke zaken, dan is het belangrijk... lees verder »

Nieuwe phishingtechniek onderschept tweestapsverificatie - Hoogma Webdesign Beerta

Nieuwe phishingtechniek onderschept tweestapsverificatie

5 juni 2024 - Maak je vaak gebruik van tweestapsverificatie (2FA) of MFA (Multi Factor Authentication), dan ben je bewust bezig met online veiligheid. Maar ook hierbij blijft het opletten! Scammers kunnen namelijk... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.