Trap niet in mooie praatjes

Trap niet in mooie praatjes

Trap niet in mooie praatjes Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 20 april 2020

De afgelopen dagen zijn wij meermalen gebeld door ondernemers die telefonisch waren benaderd over het vastleggen van domeinnamen. Zij vroegen ons of dit wel in de haak was. Eén van de bellers was zelfs in zee gegaan met zo'n partij. Gelukkig hebben wij deze ondernemer kunnen helpen dit contract ongedaan te maken. Deze vorm van telefonische acquisitie valt namelijk onder de noemer domeinnaamfraude. Ons advies: Wees op je hoede. Er kan niet genoeg gewaarschuwd worden voor dit soort praktijken aangezien de financiële gevolgen enorm kunnen zijn.

Kwalijke praktijken

Na een enorme hausse in 2013 en 2015 zijn er nu dus weer partijen bezig om ondernemers (onnodige) domeinnamen te verkopen middels telefonische acquisitie. Helaas blijken deze zeer kwalijke praktijken niet te stoppen. Je kunt echter wel voorkomen dat jij er slachtoffer van wordt! Wees op je hoede als je gebeld wordt door een vertegenwoordiger van een bedrijf dat zich zegt bezig te houden met de controle op dubbele domeinnaamregistraties of iets soortgelijks. Dit soort bedrijven proberen je wijs te maken dat er een probleem rond je domeinnaam schijnt te zijn. Ze geven aan dat jij het eerste registratierecht op een bepaalde domeinextensie hebt, maar dat uit informatie blijkt dat een ander bedrijf heeft aangegeven een website te willen beginnen met dezelfde domeinnaam als de jouwe, maar dan met een .com, .eu of andere extensie. Dat wil je natuurlijk niet. Maar, en daar komt de oplichtingstruc, de vertegenwoordiger die je aan de lijn hebt kan je de oplossing voor dit probleem bieden. Trap er niet in!

Ook horen wij de laatste tijd veel klachten over telefoontjes van zogenaamde marketingbureaus die een speciale aanbieding hebben om hoger te scoren in Google en beter vindbaar te worden op zoekwoorden. Pas ook daar mee op. Het gaat die partijen vooral om het verkopen van dure contracten met lange looptijden en hoge termijnbedragen. De tegenprestatie door het marketingbureau blijft vaak beperkt tot het versturen van een hoge nota. Laat je nooit onder druk zetten om ergens voor te tekenen en vraag standaard om bedenktijd zodat je je kunt informeren.

Bij twijfel, vraag het na

Mocht je gebeld worden door een zogenaamde domeinnaamverkoper of marketing-expert en heb je er geen goed gevoel bij? Leg dan gewoon de hoorn op de haak. Sluit nooit tijdens een (eerste) telefoongesprek een overeenkomst af met een onbekende partij. Heb je twijfels over een aanbieding of heb je een andere vraag? Neem dan vooral contact met ons op. Wij geven je graag advies. Ook dat is de service van Hoogma Webdesign.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • SIDN .nl domeinnamen  Hoogma Webdesign Beerta
DKIM ingesteld voor onze klanten - Hoogma Webdesign Beerta

DKIM ingesteld voor onze klanten

16 januari 2024 - We hebben zojuist een aanpassing gedaan achter de domeinnamen van diverse klanten. Aanleiding hiervoor is dat vanaf februari de eisen voor het verzenden van e-mails een stuk strenger worden. Om... lees verder »

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.