Nooit meer wachten tot zakelijke mail via Gmail binnen is

Nooit meer wachten tot zakelijke mail via Gmail binnen is

Nooit meer wachten tot zakelijke mail via Gmail binnen is Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 16 december 2022

Jij kan mailtjes die op de server staan zelf binnenhalen via jouw Gmailbox
Maak jij voor het ontvangen en versturen van je zakelijke e-mailberichten gebruik van Gmail? Dat is handig. Zo heb je alle mail op één plek en kan je bij verzenden zelf kiezen vanaf welk mailadres jij het bericht verstuurt. Maar misschien is jou deze kleine irritatie al wel eens opgevallen, dat het soms erg lang duurt voordat je een mailtje binnenkrijgt, waarvan je wéét dat het wel naar je verzonden is. Mogelijk heeft dit te maken met de policy van Google, die dataverkeer wil besparen voor de gratis versie, maar dat terzijde. Met onze tip kun je eenvoudig zelf controleren of e-mailberichten op de server staan, en die handmatig binnenhalen naar jouw Gmailbox.

Gmail gebruikt hiervoor een zelflerend systeem. Hoe meer e-mail jij ontvangt op je zakelijke mail, hoe vaker jouw Gmail-account zal checken of er nieuwe mail is. Maar gebruik jij je zakelijke mail niet dagelijks, dan kan het zijn dat je vergeefs zit te wachten tot een mailtje in jouw inbox verschijnt. Probeer de volgende keer eens deze, vrij eenvoudige, truc die wij hieronder beschrijven, of bekijk de video.

Waar blijft mijn mailtje nou?

Je zit te wachten op een bericht, waarvan je weet dat het verstuurd is. Bijvoorbeeld een belangrijke opdracht van een klant, of een verificatiecode die je nodig hebt om verder te kunnen gaan met jouw werkzaamheden. Maar er verschijnt nog niets in je inbox. Voer dan de volgende stappen uit.

Op desktop of pc:
Mail.google.com toont jouw inbox. Er zijn geen nieuwe berichten. Bovenaan de pagina staat een `vernieuwen` icoontje, dat is een pijl die een cirkel vormt.
Als je hierop klikt, wordt de inbox opnieuw geladen en kun e mailtjes die zijn blijven `hangen` alsnog op je scherm zien verschijnen.

Wanneer dit niet werkt, kun je mails handmatig importeren.

 1. Ga hiervoor naar het tandwieltje, dat is namelijk het icoon voor `instellingen`, rechtsboven op de pagina. Klik vervolgens op `Alle instellingen bekijken`.
 2. Ga nu naar het tabblad `Accounts en import`, en kies welk account je wilt controleren op nieuwe e-mailberichten. Je ziet hier tevens direct wanneer er voor het laatst is gecontroleerd op nieuwe berichten.
 3. Klik op `Nu controleren op e-mailberichten`. Je ziet het direct als er nieuwe mail wordt binnengehaald.

Op mobiel of tablet:
Ga via de Gmail-app naar jouw inbox. Tik, houdt vast, en sleep omlaag. Houd eventjes vast om te controleren op nieuwe e-mailberichten. De inbox wordt nu opnieuw geladen.

In de meeste gevallen is het bericht al wel ontvangen door de Hoogma Webdesign-server. De vertraging zit hem echt in de synchronisatie door Gmail. Je kunt in dit geval ook inloggen op jouw mailbox van HW Mail. Weet jij je inloggegevens hiervan niet? Neem dan even contact met ons op.

Hoogma Webdesign, dat is nette websites mét goede service

Heb je vragen hierover, of zijn er andere dingen die jij graag wil weten? Zoals hoe je een eigen website onderhoudt, tegen een voordelig tarief en met bekroonde support service? Bel vrijblijvend met Hoogma Webdesign via 0597-855758 of mail naar info@hoogmawebdesign.com. Wij staan je graag te woord.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
 • Partner van ESET Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Laposta Hoogma Webdesign Beerta
 • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
 • SIDN .nl domeinnamen Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Mollie Hoogma Webdesign Beerta
Wat is het verschil tussen phishing en whaling? - Hoogma Webdesign Beerta

Wat is het verschil tussen phishing en whaling?

20 maart 2023 - We bloggen wel vaker om je te waarschuwen voor de praktijken van phishers, en benoemen dan vaak ook de nieuwe technieken die zijn uitgevonden en massaal worden ingezet om jou als internetgebruiker... lees verder »

Nieuw: Donatiepagina voor stichtingen en verenigingen - Hoogma Webdesign Beerta

Nieuw: Donatiepagina voor stichtingen en verenigingen

16 februari 2023 - Als ondernemer in een dorp zoals Beerta kom je veel in contact met andere ondernemers. Je ziet elkaar niet alleen zakelijk, maar ook privé als je bijvoorbeeld een boodschap in het dorp doet of naar... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.