Bijhouden wat bezoekers doen op jouw website?

Bijhouden wat bezoekers doen op jouw website?

Bijhouden wat bezoekers doen op jouw website? Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 24 november 2022

Vind jij het leuk om het bezoekersverkeer van jouw website te analyseren? Wil jij bijvoorbeeld weten hoe oud je bezoekers zijn, waar ze vandaan komen, of op wat voor apparaat ze jouw website bezoeken? Dan is de kans groot dat jij bekend bent met Analytics van Google, en dit al gebruikt om meer te weten te komen over het verkeer op jouw website.
Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat Universal Analytics binnenkort wordt omgezet in GA4, hier lees je wat jij moet doen om jouw website te kunnen blijven analyseren.

Het monitoren en uitlezen van de bezoekersgegevens van jouw website kan waardevolle informatie opleveren. Door de gratis software Universal Analytics (UA) van Google te gebruiken leer jij de bezoekers van jouw website beter kennen en kan je ervoor zorgen dat wat jij online aanbiedt nog beter aansluit bij jouw doelgroep.

Wie bezoeken jouw website zoal?
Zo kan jij bijvoorbeeld je schrijfstijl aanpassen op leeftijd, komen er vooral oudere bezoekers, dan is aanspreken met u misschien gepast, komen er vooral jongere bezoekers? Dan kan kan je tutoyeren. Ook de locatie van jouw bezoekers, en andere demografische gegevens kunnen je veel vertellen over het soort bezoeker dat op jouw website komt.

Andersom werkt dit ook: Zie je dat afnemers van jouw diensten of producten eigenlijk maar nauwelijks jouw website bezoeken, dan is het wellicht slim om nog eens goed te kijken naar je schrijfstijl en het aanbod van informatie op jouw website. Waar is jouw doelgroep naar op zoek? Houd hiermee rekening bij het schrijven van je infoteksten en (nieuws)artikelen, zoals blogs. Denk ook visueel, een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Er zijn diverse websites waar je rechtenvrije foto's kunt vinden, maar een mooie eigen afbeelding is vaak natuurlijk nog beter.

Wij van Hoogma Webdesign helpen je graag bij het doelgroepgericht inrichten van jouw website. Ook stellen we graag samen met jou of voor jou je social mediakanalen in. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Let op: Universal Analytics (UA) wordt Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 verwerkt Universal Analytics geen nieuwe hits meer. Als jij hier nu nog gebruik van maakt, zorg dan dat jij tijdig een nieuwe Google Analytics 4-property aanmaakt. Hoe eerder je dit doet, hoe meer gegevens je alvast verzamelt in GA4.

Wat moet ik doen?
Het belangrijkste is dat je een GA4-property en een gegevensstream aanmaakt. Ingewikkeld? Valt mee, volgens Google, die dit definieert als `weinig moeite`. Hier zie je alle benodigde stappen die je dient te volgen bij het overzetten van jouw Analytics-property.

Wil jij meer weten of heb je hulp nodig bij het overzetten van jouw Analytics? Bel vrijblijvend Hoogma Webdesign op 0597-855758 of mail naar info@hoogmawebdesign.com. Wij helpen je graag bij het vinden van een antwoord op al jouw internet- en websitegerelateerde vragen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • SIDN .nl domeinnamen  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Herken jij webshopfraude? Hoogma Webdesign helpt! - Hoogma Webdesign Beerta

Herken jij webshopfraude? Hoogma Webdesign helpt!

6 november 2023 - Recent werd bekend dat er veel meer oplichters actief zijn in de webshopbranche dan aanvankelijk gedacht. Ook ontwikkelen ze zich snel qua uitstraling en wordt het voor consumenten moeilijker om het... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.