API-koppeling Google Cloud Storage gebouwd

API-koppeling Google Cloud Storage gebouwd

API-koppeling Google Cloud Storage gebouwd Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 27 augustus 2021

Voor een goede samenwerking tussen twee digitale systemen is een API-koppeling onmisbaar. Het bouwen van een dergelijke koppeling is specialistisch werk, er gaat veel tijd in zitten, maar een goed gebouwde API-koppeling werkt enorm tijdbesparend. We hebben al een aantal API-koppelingen gebouwd, en we kunnen daar weer een aan toevoegen: Een API-koppeling om je webserver te combineren met Google Cloud Storage.

Zorg dat je hosting server niet volloopt dankzij GCS
Grote websites en platforms waar gebruikers data opslaan krijgen ermee te maken: Het gevaar dat de hosting server `volloopt` door de hoeveelheid aan bestanden die wordt opgeslagen. Vooral bij het overzetten van bestanden, zoals bij een restore of een back-up, duurt het lang voor alles is overgezet van de ene naar de andere server. Sommige websites ondervinden vervolgens serverproblemen en dat is nooit wenselijk.

Met Google Cloud Storage worden bestanden opgeslagen door Google in jouw eigen digitale ruimte, een zogenoemde `bucket`, van waaruit je ze op elk gewenst moment kun ophalen en bekijken/downloaden. Daarom hebben wij een API-link gebouwd om de webserver te laten communiceren met de Cloud storage van Google. Zo kun je onbeperkt data opslaan en ophalen, op elk gewenst moment.

Het grote voordeel hiervan is dat je je hosting server niet onnodig belast. Ook geeft het een stukje betrouwbaarheid dat jouw gebruikers te allen tijde statische gegevens kunnen opslaan, en weer ophalen. In geval van nood is de Cloud Storage zelfs bereikbaar via de browser.

Ook een website gerelateerd vraagstuk? Neem dan contact met ons op
Ben jij ook regelmatig veel tijd kwijt aan bepaalde handelingen waarvan je denkt: dat moet toch makkelijker kunnen? Wellicht met een API-koppeling, of een andere handige oplossing? Bij Hoogma Webdesign denken we graag met je mee. Neem eens vrijblijvend contact op of bekijk onze diensten om te zien wat we voor je kunnen betekenen.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
  • SIDN .nl domeinnamen  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
DKIM ingesteld voor onze klanten - Hoogma Webdesign Beerta

DKIM ingesteld voor onze klanten

16 januari 2024 - We hebben zojuist een aanpassing gedaan achter de domeinnamen van diverse klanten. Aanleiding hiervoor is dat vanaf februari de eisen voor het verzenden van e-mails een stuk strenger worden. Om... lees verder »

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.