Wees alert op nepfacturen (herken jij een oplichter?)

Wees alert op nepfacturen (herken jij een oplichter?)

Wees alert op nepfacturen (herken jij een oplichter?) Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 17 januari 2021

We hebben er al vaker voor gewaarschuwd, maar kunnen het echt niet genoeg benadrukken: trap niet in oplichters en hun nepfacturen.

Het was wederom in het nieuws: veel ondernemers worden slachtoffer van oplichting doordat zij geld overmaken naar aanleiding van een gekregen factuur. Ook maken oplichters gebruik van social enigineering. Op een slimme manier misbruiken zij gegevens die jij zelf hebt verspreid (bijvoorbeeld via sociale media) om je geld afhandig te maken. Bijvoorbeeld door zich op WhatsApp voor te doen als een familielid, inclusief profielfoto van dat familielid.

Blijf alert!
Ook als je bericht krijgt dat rekeninggegevens of -nummer veranderd zijn van een bedrijf of persoon met wie je zaken doet, verifieer dit dan altijd bij de contactpersoon via de gegevens die je al van die persoon had. Je moet er toch net aan denken dat jouw zuurverdiende geld naar zulke oplichters gaat?!

Meld fraude

Meld fraude altijd bij de Fraudehelpdesk. Op deze site kun je tevens een test doen om te zien hoe alert jij reeds bent, en of je een fraudeur doorziet als hij (of zij) jou benadert.

"Publiciteit schrikt ze af"
Volgens BNR de Stem is publiciteit het enige waar fraudeurs écht van afschrikken. Volgens Els Prins van MKB Nederland kunnen ondernemers maar één ding doen als ze een nepfactuur krijgen: `Klim in de pen en dreig met publiciteit. Dat is het enige waar ze van terugschrikken.` Beluister hier het fragment.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
  • Partner van Mollie  Hoogma Webdesign Beerta
  • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van Laposta  Hoogma Webdesign Beerta
  • SIDN .nl domeinnamen  Hoogma Webdesign Beerta
  • Partner van ESET  Hoogma Webdesign Beerta
DKIM ingesteld voor onze klanten - Hoogma Webdesign Beerta

DKIM ingesteld voor onze klanten

16 januari 2024 - We hebben zojuist een aanpassing gedaan achter de domeinnamen van diverse klanten. Aanleiding hiervoor is dat vanaf februari de eisen voor het verzenden van e-mails een stuk strenger worden. Om... lees verder »

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.