Jouw website helemaal toekomstproof

Jouw website helemaal toekomstproof

Jouw website helemaal toekomstproof Hoogma Webdesign Beerta
Leo Hoogma - Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 22 september 2022

E-mail Leo Hoogma Linkedin Facebook

Wanneer je een website in HWCMS beheert dan weet je dat daar een flink aantal voordelen aan zitten. Zo zorgen wij bij Hoogma Webdesign voor de technische zaken en het onderhoud aan je website, zoals het uitvoeren van updates ten behoeve van veiligheid en efficiëntie, en het up-to-date houden van de scripts waarop jouw website draait. In de meeste gevallen merk jij hier als eigenaar van de website niets van. Maar eens in de zoveel tijd moeten we een grote aanpassing doen, en dat moment komt er binnenkort aan. We vertellen graag wat er gaat gebeuren met jouw website van Hoogma Webdesign, en wat jij hier mogelijk van zou kunnen merken.

Een toekomstproof website voor alle klanten van Hoogma Webdesign
Dit nieuws geldt niet alleen voor onze klanten met HWCMS-website, maar ook voor klanten met een op maat gebouwde of in WordPress opgemaakte website. Het is altijd belangrijk te onthouden dat een website net zoiets is als een woning. Die moet je onderhouden. Het is niet dat je een website bouwt, en er dan voor jaren geen omkijken meer naar hebt. Helaas denken sommigen nog steeds dat een website 'vanzelf werkt'. Dat kan een lange tijd goed gaan, tot je website ineens niet meer werkt. Hoe komt dat?

Waarom moet een website worden onderhouden?

Websites, internet en zoekmachines zijn voortdurend in beweging. De digitale wereld fluctueert, en je moet je website actueel houden om bij te blijven, en om online gevonden te worden. Zo moeten er bijvoorbeeld updates aan jouw website worden uitgevoerd om de site veilig te houden. Gelukkig heb je daar als klant van HWCMS geen omkijken naar, want voor een aantrekkelijk maandbedrag zorgen wij ervoor dat de HWCMS-websites te allen tijde worden beveiligd volgens de nieuwste methodes, en dat zij goed bereikbaar zijn en blijven voor jouw bezoekers.

Wat merk ik van de werkzaamheden achter HWCMS?
Belangrijk voor de mensen die werken met HWCMS is natuurlijk om te weten wat er precies te gebeuren staat, en of zij en het verkeer op hun website iets van deze werkzaamheden gaan merken. Wij kunnen hierbij alvast melden dat er een flink deel van het script waar HWCMS uit bestaat moet worden herschreven. Het kan zijn dat je hier iets van merkt, hoewel wij natuurlijk ons best doen om de werkzaamheden zoveel mogelijk ongemerkt aan jou en de bezoekers van je website voorbij te laten gaan. Het onderhoud en de optimalisatie aan de webservers en platforms gebeurt altijd achter de schermen.

Wat merk jij van de aanpassingen in het script? Het kan gaan dat dingen tijdelijk anders werken dan je gewend bent. Zowel de front-end als de back-end worden aangepast, om de HWCMS-websites weer helemaal up-to-date en toekomstproof te maken. Wij verwachten de werkzaamheden eind oktober af te ronden.

Verouderde website? Wij lopen deze graag voor je na

Ook voor klanten van Hoogma Webdesign met een maatwerkwebsite voeren wij indien gewenst graag het onderhoud uit. Is jouw website ouder dan 3 jaar? Dan is het zeker verstandig om weer eens contact met ons op te nemen. Als er langere tijd niets aan een website wordt gedaan dan zullen sommige scripts waarop jouw website draait verouderd zijn, en herschreven moeten worden. De wereld van programmeertalen is dynamisch, deze is voortdurend in beweging en je moet up-to-date om relevant te blijven.

Zoekmachines reageren niet alleen op zoekwoorden, maar ook op het script achter jouw website, en tonen eerder de websites met nieuwere scripts, die gedegen gebouwd zijn, dan websites die draaien op oude systemen, en slecht bereikbaar zijn of veel pagina's met 'dode' links bevatten.

Ook jij kent vast nog wel een voorbeeld van zo'n oude website, die je van tijd tot tijd tegenkomt. Hoe vervelend is het wanneer bepaalde plug-ins niet werken, of doorgestuurd te worden naar een Errorpagina? Dit kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat jouw website goed onderhouden wordt, en blijft.

Is een HWCMS-website iets voor jou?
Misschien heb je wel eens overwogen over te stappen naar een HWCMS-website. Is zo'n verhuizing veel werk? Dat valt mee, het overzetten van logo's, foto's, teksten en bestanden van jouw oude website naar een nieuwe doen wij graag voor je. We zorgen ervoor dat de website de uitstraling en de kleuren van jouw huisstijl heeft. Een compleet nieuwe look? Ook dat is mogelijk, wij kunnen eventueel een logo voor je ontwerpen of helpen bij het zoeken van een geschikte look voor jouw onderneming.

Zo zie je maar, een website is net een woning. Het is fijn als het er goed uitziet, maar het onderhouden ervan is minstens zo belangrijk. Want anders wordt het steeds minder leefbaar.

Wil jij ook jouw website toekomstproof hebben én houden? Wij kijken graag met jou mee! Neem vrijblijvend contact op met Leo Hoogma of het support team van Hoogma Webdesign in Beerta, en wij kijken direct wat wij voor jou kunnen doen!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.