Het nut van een goede spamfilter

Het nut van een goede spamfilter

Het nut van een goede spamfilter Hoogma Webdesign Beerta
Leo Hoogma - Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 17 mei 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin Facebook

Iedereen zal het herkennen, ongewenste e-mailberichten. Dagelijks loopt onze mailbox vol met e-mail waar niet om gevraagd is. Vaak gaat het om reclame van een (on)bekende afzender, al dan niet als spambericht verstuurd, maar helaas komen er via e-mail ook phishingberichten binnen of e-mails voorzien van malware. Die berichten zorgen niet alleen voor ergernis omdat je door de veelheid aan mail de relevante e-mail soms niet meer kunt vinden maar kunnen ook grote schade aan je computersysteem aanbrengen.

Wellicht ben je zelf al eens slachtoffer geworden of ken je iemand die slachtoffer is geworden van zogenaamde ‘ransomware’. Met behulp van een schadelijke bijlage bij een e-mail worden de bestanden op je computer (en alle bestanden op het netwerk) versleuteld. Vervolgens wordt je gevraagd om een bedrag te betalen waarmee je de sleutel kunt krijgen waarmee je de versleuteling kunt verwijderen (waarbij je je moet afvragen of ze dat überhaupt zullen gaan doen).

Een goede back-up van bestanden kan de schade beperken, maar voorkomen is altijd beter. Open sowieso nooit bijlagen van e-mails zonder de bijbehorende mail goed te lezen en wees helemaal op je hoede bij bijlagen bij e-mails van onbekenden.

Met een spamfilter worden berichten gefilterd

Zorg voor een goede beveiliging van je netwerk tegen virus-, spam-, phishing- en malware-aanvallen door gebruik te maken van een spamfilter. Een spamfilter is software dat spam- en computervirussen probeert te herkennen en te verwijderen e-mails. Een spamfilter leest het e-mailbericht in en besluit of er sprake is van spam en onderneemt op basis daarvan actie. Meestal wordt een spamfilter op de eigen computer geïnstalleerd en filtert het de e-mailberichten nadat die op de mailserver zijn binnengekomen.

Ga voor de beste bescherming

Maar Hoogma Webdesign heeft een spamfilter beschikbaar om alle schadelijke mail te elimineren voordat het jouw mailserver bereikt. Middels ons up-to-date cloudsysteem dat direct gekoppeld is aan nieuwe spamlijsten werkt het spamfilter zeer effectief en is jouw systeem beveiligd tegen de nieuwste bedreigingen van buitenaf en worden schadelijke e-mailberichten al verwijderd voordat het je mailserver is binnengekomen.

De externe spamfilter beschermt je mailserver en netwerk door mailverkeer in de cloud te filteren. De spamfilter van Hoogma Webdesign is een zogenaamde hosted spamfilter oplossing. Je kunt je domein(en) aanmelden waarna alle mailadressen van jouw organisatie spamvrij zullen zijn. Je krijgt bovendien toegang tot het administratiepanel waarmee je kunt zien wat de spamfilter doet en welke mailberichten als onveilig zijn geblokkeerd.

Wil jij ook gebruik maken van de externe spamfilter van Hoogma Webdesign? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.