Het belang van bloggen

Het belang van bloggen

Het belang van bloggen Hoogma Webdesign Beerta
Leo Hoogma - Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 26 juli 2021

E-mail Leo Hoogma Linkedin Facebook

Waarom zou je bloggen, wat heeft het voor meerwaarde voor jouw website? Je weet waarschijnlijk wel dat goede content 'king' is, om met de woorden van Microsoft oprichter Bill Gates te spreken. Maar waarom is dat, en is dat tegenwoordig nog steeds zo?

Het antwoord is: Ja. Goede en relevante content is enorm belangrijk voor de vindbaarheid van jouw website. Nu, maar ook in de toekomst, trekt jouw website jarenlang extra bezoekers, mensen die daar anders niet waren geweest. En aangezien jouw content aansluit op hun interesses, is de kans op een conversie (aankoop) ook groter.

Wie ben je, wat doe je, waar kun je jouw product voor gebruiken?
Schrijf daarom gerichte blogs of nieuwsberichten op jouw HWCMS-website. Blog bijvoorbeeld over jouw expertise, of vertel meer over een bepaalde dienst of een product dat jij aanbiedt. Dit is de lange termijn-SEO waarmee je nog lang plezier hebt van wat je nu doet. Het kost even wat tijd (en inspiratie), maar het delen van je kennis wordt nog steeds erg gewaardeerd door Google.

Blogberichten worden met HWCMS opgenomen in Google AMP

Blogberichten geschreven in HWCMS worden automatisch omgezet in een speciale opmaak zodat het kan worden opgenomen in het AMP-systeem. Hierdoor ervaren bezoekers van je website een sneller en vloeiender laden. Je weet zelf ook dat hoe langer je moet wachten op het laden van een pagina, hoe groter de kans is dat je wegklikt. Dat geldt ook voor de bezoekers van jouw website.
Google neemt jouw pagina's op in het cachegeheugen, zodat het deze op verzoek snel kan tonen.

Elk blogbericht is een nieuwe pagina met HWCMS, ons gebruiksvriendelijke websitebeheersysteem. Hierdoor werk je met elk blogbericht aan de natuurlijke groei van jouw website, wat wederom goed is voor jouw vindbaarheid in Google.

Wil je hier meer over weten of kan je wel wat input gebruiken? Neem dan eens contact op met Hoogma Webdesign in Beerta. Wij helpen je graag met raad en daad, bijvoorbeeld met ons praktische social media-advies.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.