Google (Gmail) voldoet aan strenge eisen AVG

Google (Gmail) voldoet aan strenge eisen AVG

Google (Gmail) voldoet aan strenge eisen AVG Hoogma Webdesign Beerta
Leo Hoogma - Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 19 oktober 2020

E-mail Leo Hoogma Linkedin Facebook

Google heeft bekendgemaakt hoe het bedrijf zich voorbereidt om te voldoen aan de strenge eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Zo heeft Google het beleid ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie geüpdatet, en zijn er wijzigingen aangebracht in Google's producten en contractvoorwaarden.

Ben jij je bewust van AVG binnen jouw bedrijf? Zo nee, begin hier dan aan. De nieuwe Europese privacywet geldt namelijk voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook voor MKB'ers en ZZP'ers die gegevens verwerken zoals adressen en dergelijke van klanten en werknemers, beveiligingspasnummers en kopieën van legitimatiebewijzen.

Goed nieuws!
Maak je gebruik van Gmail? Dan heeft Google goed nieuws voor je! Het beleid van Google ten aanzien van toestemming van gebruikers in de Europese Unie wordt namelijk geüpdatet volgens de wettelijke vereisten van de AVG. In het beleid worden uw verantwoordelijkheden uiteengezet voor het openbaar maken aan en toestemming verkrijgen van eindgebruikers van uw sites en apps in de Europese Economische Ruimte (EER). Het beleid wordt opgenomen in de contracten voor de meeste advertentie- en meetproducten van Google wereldwijd.

Wil jij meer weten of Google's gegevensprivacybeleid? Lees dan verder.

Sinds 25 mei 2018 is de AVG privacywetgeving van kracht en heb je verplichtingen bij het verwerken en opslaan van persoonsgegevens (verantwoordingsplicht). Houdt een bedrijf zich niet aan de AVG, dan kunnen er sancties worden opgelegd. Deze zijn niet mals en de boetes kunnen oplopen tot bedragen van miljoenen(!) euro's. Heb je vragen over Gmail Analytics of andere Google diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.