Gmail traag met verzenden en ontvangen van e-mails

Gmail traag met verzenden en ontvangen van e-mails

Gmail traag met verzenden en ontvangen van e-mails Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 5 augustus 2022

Bij Hoogma Webdesign bieden wij nette websites voor een betaalbare prijs, maar dat is niet het enige wat we doen. Onze websites komen namelijk met wat extra's, namelijk goede service! Het zit zelfs in onze slogan, zoals je ziet in het logo bovenaan deze website.

Wij merken regelmatig dat onze klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij online zaken. Dat kan variëren van het aanmaken van social media-accounts, tot het schrijven van een blog met goede SEO-teksten, of het beheren van een zakelijk of privé e-mailaccount. En dat laatste krijgen we de laatste tijd wat meer vragen over. Uiteraard helpen wij al onze (potentiële) klanten graag aan een passend antwoord, vandaar dat wij in dit blogbericht wat dieper ingaan op het probleem van een trage e-mailverzending en -ontvangst.

Gmail en jouw zakelijke mailaccount
Een terugkerende vraag van klanten is: Hoe kan het dat hun e-mails van zakelijk naar Gmail en vice versa er lang over doen om aan te komen? Gebruikers ervaren een trage verzend/ontvangsttijd. Soms is de mail zelfs een half uur na verzenden nog niet binnen, en dat is natuurlijk zeer ergerlijk, vooral als je er op zit te wachten. Een van de grootste pro's van e-mailen is natuurlijk juist de snelheid. Wij helpen graag dit probleem in kaart e brengen en te verhelpen.

Heb jij een zakelijk mailaccount, zoals een info@? Wist je dat je deze kunt gebruiken in Gmail? Een groot voordeel hiervan is dat jij al je mail op één centrale plek binnen krijgt, leest, en beantwoordt. We hebben voor de meeste klanten hun info@ of andere zakelijke mail ingesteld als POP3 binnen Gmail. Gmail fungeert dan als een mailprogramma net zoals Outlook, maar dan in de Cloud, dus mooi gesynchroniseerd op je mobiel.

Zit je te wachten op een e-mail, waarvan je weet dat hij verzonden ins? Of ben je benieuwd of er nog iets naar je onderweg is? Dan kun je op jouw computer eenvoudig en snel de berichten vanaf de server binnenhalen op Gmail. Dat gaat zo:

 • Klik op het tandwieltje rechtsboven
 • Klik op "Alle instellingen bekijken"
 • Klik op "Accounts en import"
 • Klik op "nu controleren op e-mailberichten"

Je kunt ook op het vernieuwen icoontje klikken boven je inbox, dus NIET het vernieuwen icoontje in je browser!

Jezelf foto's of andere documenten sturen per mail
Veel mensen vinden het makkelijk om zichzelf te mailen, bijvoorbeeld wanneer er foto's vanaf hun telefoon op de computer willen hebben, of andersom. Als je foto's van de telefoon naar jezelf wilt sturen, dan kan je dat het beste vanaf een privé-account rechtstreeks naar jouw Gmailadres sturen, dan komt het sneller aan.

Om foto's over te zetten van je telefoon naar je computer kun je ook Airdroid Personal gebruiken, dat werkt ook prima. Download Airdroid hier voor de pc en op je telefoon installeer je de app.

Mailproblemen verholpen, nog andere vragen?
Heb jij vragen waar wij je bij kunnen helpen? Zoek je een oplossing voor jouw digitale vraagstukken en wil je dat er iemand meekijkt die thuis id e wereld van IT en websites? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
 • Partner van Laposta Hoogma Webdesign Beerta
 • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
 • SIDN .nl domeinnamen Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Mollie Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van ESET Hoogma Webdesign Beerta
Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap? - Hoogma Webdesign Beerta

Heb jij nagedacht over je digitale nalatenschap?

4 december 2023 - Je denkt er liever niet (te veel) over na, maar wat gebeurt er met jouw online profielen als jij onverwacht zou komen te overlijden? Is er iemand die jouw wachtwoorden heeft, of heb je iemand... lees verder »

Herken jij webshopfraude? Hoogma Webdesign helpt! - Hoogma Webdesign Beerta

Herken jij webshopfraude? Hoogma Webdesign helpt!

6 november 2023 - Recent werd bekend dat er veel meer oplichters actief zijn in de webshopbranche dan aanvankelijk gedacht. Ook ontwikkelen ze zich snel qua uitstraling en wordt het voor consumenten moeilijker om het... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.