DKIM ingesteld voor onze klanten

DKIM ingesteld voor onze klanten

DKIM ingesteld voor onze klanten Hoogma Webdesign Beerta
Leo Hoogma - Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 16 januari 2024

E-mail Leo Hoogma Linkedin Facebook

We hebben zojuist een aanpassing gedaan achter de domeinnamen van diverse klanten. Aanleiding hiervoor is dat vanaf februari de eisen voor het verzenden van e-mails een stuk strenger worden. Om ervoor te zorgen dat zakelijke mails van onze klanten netjes worden afgeleverd, hebben wij DKIM-beveiliging toegevoegd.

Wat verandert er vanaf februari 2024 op het gebied van e-mailbeveiliging?
Vanaf februari 2024 gelden in Gmail de volgende vereisten. Dit is voornamelijk bedoeld voor afzenders die 5000 of meer berichten per dag naar Gmail-accounts sturen:

 • Verifieer uitgaande e-mails
 • Stuur geen ongewenste of ongevraagde e-mails
 • Maak het ontvangers makkelijk om zich af te melden

Zoals je ziet, geldt de regel in eerste instantie voor de `grootmailers`, ofwel ondernemers die meer dan 5000 mails per dag verzenden. Maar bij Hoogma Webdesign zorgen we er graag voor dat ál onze klanten veilig kunnen blijven communiceren per mail. Daarom verzorgen wij de techniek achter het mailen van morgen, het liefst vandaag al.

Wat doet DKIM voor het afleveren van jouw zakelijke e-mails?

De reden voor de strengere eisen op het gebied van e-mailen, is het aantal spoofing en phishing berichten dat dagelijks (letterlijke elke seconde van iedere dag) worden verzonden.
Spoofers en phishers gaan hierbij listig te werk. Ze mailen mensen vanuit een bepaalde domeinnaam, zoals die van jouw website. In de mail staan links waar - nog steeds - mensen nietsvermoedend op klikken, om vervolgens opgelicht of digitaal beroofd te worden.

Hoe dit kan? Deze internetoplichters vervalsen het verzendmailadres. Bij Van staat dan bijvoorbeeld een grote, bekende domeinnaam.
Gmail gooit daarom al snel deze mails in de spambox. Maar dus ook de mails die wel oprecht zijn, zoals vanuit jouw eigen domeinnaam.

Met DKIM kan worden gedetecteerd of een bericht is gewijzigd, en is tevens inzichtelijk of er ongeautoriseerde wijzigingen zijn aangebracht in het Van-e-mailadres.

Veilig mailen vanuit jouw website
Het instellen van DKIM voor onze klanten was een flinke klus, aangezien dit voor elke domeinnaam afzonderlijk moet worden geregeld. Gelukkig is dit inmiddels voor het merendeel van onze klanten gedaan, wij hebben deze klanten hiervan op de hoogte gesteld. Heb jij geen bericht van ons ontvangen, maar zou je dit wel willen? Neem dan even contact met ons op.


Mailen vanuit jouw domeinnaam, en een nette website of webshop in eigen beheer
Ben jij op zoek naar een plek waar je jouw website kunt hosten, welke je naar wens kunt inrichten? Bij Hoogma Webdesign hoef jij je geen zorgen te maken over technische zaken zoals beveiliging, mobiele toegankelijkheid of snelheid; Dat regelen wij voor je! Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een snelle, veilige en nette website in HWCMS, ons eigen content managementsysteem.

Hoe scoren mijn verzonden e-mails? Ontdek het met Mail-tester!

Om te testen hoe jouw mailings scoren op het gebied van veiligheid en kans om goed aan te komen, kun je gebruik maken van de tool Mail-tester. Het werkt zo:
Stuur een mailtje naar het mailadres dat je hier ziet. Mail-tester checkt jouw e-mail vervolgens op een aantal punten, zoals inhoud, handtekening, mailserver en verzendende IP.
Je ontvangt een gedetailleerd rapport waarin staat wat correct is geconfigureerd en wat niet.

Voor al je vragen op het gebied van websitebeheer en veilig mailen kun je bij ons terecht. Volg ons ook op Facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent Hoogma Webdesign.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
 • Partner van ESET Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Mollie Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Laposta Hoogma Webdesign Beerta
 • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
 • Voys Hoogma Webdesign Beerta
Hoogma Webdesign: Al meer dan 20 jaar een begrip! - Hoogma Webdesign Beerta

Hoogma Webdesign: Al meer dan 20 jaar een begrip!

13 mei 2024 - De tijd vliegt! Ons bedrijf in webdesign bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar. Ontdekken, creëren en pionieren in een online wereld. Daarnaast natuurlijk het contact met onze klanten, waar wij al... lees verder »

Bloggen wordt eenvoudig met deze tips! - Hoogma Webdesign Beerta

Bloggen wordt eenvoudig met deze tips!

7 mei 2024 - Houd je ervan om je kennis te delen? Wij ook! Wanneer je de trotse eigenaar of eigenaresse bent van een eigen bedrijf dan raak je vast niet uitgepraat over jouw business en vakgebied. Vergeet niet:... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.