Hoe vind ik de juiste naam voor mijn bedrijf?

Hoe vind ik de juiste naam voor mijn bedrijf?

Hoe vind ik de juiste naam voor mijn bedrijf? Hoogma Webdesign Beerta

Geschreven door:
, 2 mei 2022

Ben jij een startende ondernemer en op zoek naar een passende naam voor jouw bedrijf? Wij geven je graag advies met betrekking tot de online zichtbaarheid van jouw gloednieuwe onderneming, en bij het kiezen van de juiste bedrijfsnaam. Ook kunnen we je helpen bij het opzetten van een professionele website die je gemakkelijk zelf kunt onderhouden. Zo heb je alle ingrediënten voor een goede start!

Je bent een bezig bijtje en wilt niet langer werken voor een baas. Je hebt ideeën voor een eigen onderneming, en 1 en 1 is dan als snel 2. Je start een eigen bedrijf. De eerste gang is meestal die naar de Kamer van Koophandel (KVK). Maar daar loop je gelijk al tegen het volgende aan: Hoe gaat jouw bedrijf eigenlijk heten?

Bedenk een naam voor jouw onderneming
Heb jij nog geen idee hoe jouw bedrijf moet gaan heten? Wij geven graag een aantal tips voor een goede naam:

 • Houd het kort
 • Gebruik liever geen streepjes
 • Probeer een unieke naam te bedenken

Gevonden, en nu?
Heb je nu een passende bedrijfsnaam in gedachten, dan is het verstandig om gelijk even te kijken in de KVK-database of deze naam niet al in gebruik is. Je mag namelijk geen bedrijf beginnen onder dezelfde naam als een andere onderneming, zeker niet als dit in dezelfde branche is. Is de naam nog vrij? Check dan ook direct of de domeinnaam beschikbaar is. Daar kunnen wij, als SIDN-registrar, je bij helpen.

Waar moet je op letten bij het vastleggen van jouw domeinnaam?

Is de domeinnaam naar jouw wens nog beschikbaar? Daarvoor heb je een beetje geluk nodig. In een wereld die voor een groot deel online wordt ervaren wordt het steeds lastiger om een domeinnaam te vinden die nog niet in gebruik is. Heb jij dit geluk, zorg er dan voor dat jij deze naam als eerste vastlegt. Neem daarvoor contact op met een SIDN-registrar, zoals Hoogma Webdesign. Dit heeft de voorkeur boven het vastleggen via een tussenpersoon. Waarom is dat?

Zorg dat jouw domeinnaam op jouw naam staat
Als jij je domeinnaam laat vastleggen via een willekeurig bedrijf, bestaat de kans dat de domeinnaam niet op jouw naam komt, maar op die van de tussenpersoon. Stel dat deze persoon op enig moment stopt met zakendoen, of er ontstaat een geschil, dan blijkt jouw domeinnaam, die gekoppeld is aan jouw business, niet jouw eigendom te zijn! Een gang naar de rechter is dan het enige wat je kunt om ervoor te zorgen dat deze alsnog van jou wordt, en dat is niet goedkoop.

Bij Hoogma Webdesign zetten we je domeinnaam op jouw naam, waardoor jij eigenaar bent. Neem daarom na het kiezen van jouw bedrijfsnaam direct contact met ons op, wij helpen je graag door je bedrijfsnaam als domein vast te leggen bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, ofwel SIDN.

Kies je een .nl, .com of .eu-domeinnaam?
Er zijn verschillende eindes, oftewel extensies voor jouw domeinnaam mogelijk. De meest bekende in ons land zijn:

 • .nl
 • .eu
 • .com

Maar welke is nou de beste voor jouw onderneming? Dat ligt eraan waar jij handel drijft. Het zit namelijk zo.

Een .nl-extensie verdient de voorkeur voor bedrijven in Nederland, die voornamelijk zakendoen in Nederland. Google zal jouw website met deze extensie namelijk aanbieden aan Nederlandstaligen in Nederland. Maar heb jij daarnaast ook internationale klandizie, dan is het slim om daarnaast te gaan voor een .com-extensie. Kies je voor een meetralige website van Hoogma Webdesign, dan kun je hierbij tevens GeoTargeting toepassen.

Wat is GeoTargeting?
Bij GeoTargeting kun jij jouw doelgroep 'targetten` op basis van hun geografische locatie. Hierdoor kun jij gerichter werken. Heb jij voornamelijk internationale klanten, dan is het dus verstandig om naast je .nl-domein ook een .com-domeinnaam te hebben.

Met GeoTargeting kun je jouw website zo maken dat een deel bestemd is voor Nederlandstaligen in Nederland, een deel voor Engelstaligen in Nederland, een deel voor Duitstaligen in Duitsland, etc. De mogelijkheden zijn hierbij groot en het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is. Online kun je veel informatie over GeoTargeting vinden. Verdiep je hier eens in als je overweegt dit te gebruiken voor het (beter) bereiken van jouw doelgroep. Wij willen je hier graag bij helpen.

Dan moet je nog bepalen welke extensie jouw landingswebsite heeft. Wij adviseren je graag vrijblijvend bij het maken van deze en andere keuzes die betrekking hebben op jouw online zichtbaarheid. Ook bieden wij je tegen een voordelig tarief een professionele website die eenvoudig te onderhouden is in ons gebruiksvriendelijke websitebeheersysteem HWCMS.

Heb je vragen of wil je ons advies? Neem contact op met Hoogma Webdesign via 0597-855758 of info@hoogmawebdesign.com.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.

Partner van:
 • SIDN .nl domeinnamen Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Laposta Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van Mollie Hoogma Webdesign Beerta
 • 24/7 Bestellen Beerta Hoogma Webdesign Beerta
 • Partner van ESET Hoogma Webdesign Beerta
Aandelen kopen? Let op voor boiler-room fraude! - Hoogma Webdesign Beerta

Aandelen kopen? Let op voor boiler-room fraude!

31 mei 2023 - Heb je een mooi aanbod gekregen voor het aankopen van aandelen of financiële producten, maar twijfel je nog? Wellicht ben jij benaderd door een boiler room-fraudeur en is het jouw "gut feeling" dat... lees verder »

Probleemoplossing synchronisatiefout IMAP in Outlook op Mac (Apple) - Hoogma Webdesign Beerta

Probleemoplossing synchronisatiefout IMAP in Outlook op Mac (Apple)

18 april 2023 - Voor een klant zijn we even bezig geweest het antwoord te vinden op deze specifieke vraag: Waarom lukte het niet om te synchroniseren met behulp van IMAP in Outlook op een Mac (Apple computer)? Omdat... lees verder »

Contact via Whatsapp

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.