Trap niet in mooie praatjes Blog news updates websites internet computers

Trap niet in mooie praatjes

Trap niet in mooie praatjes

De afgelopen dagen zijn wij meermalen gebeld door ondernemers die ons aangaven telefonisch benaderd te zijn over het vastleggen van domeinnamen en ons vroegen of dit wel in de haak was. Ook kregen wij een telefoontje van een ondernemer die in zee was gegaan met zo'n partij. Gelukkig hebben wij de ondernemer die een contract was aangegaan met zo'n partij kunnen helpen dit weer ongedaan te maken. Deze vorm van telefonische acquisitie valt namelijk onder de noemer domeinnaamfraude. Ons advies: Wees op je hoede. Er kan niet genoeg gewaarschuwd worden voor dit soort praktijken aangezien de financiële gevolgen enorm kunnen zijn.

Na een enorme hausse in 2013 en 2015 zijn er nu dus weer partijen bezig om ondernemers (onnodige) domeinnamen te verkopen middels telefonische acquisitie. Helaas blijken deze zeer kwalijke praktijken niet te stoppen. Je kunt echter wel voorkomen dat jij er slachtoffer van wordt! Wees op je hoede als je gebeld wordt door een vertegenwoordiger van een bedrijf dat zich zegt bezig te houden met de controle op dubbele domeinnaamregistraties of iets soortgelijks. Dit soort bedrijven proberen je wijs te maken dat er een probleem rond je domeinnaam schijnt te zijn. Ze geven aan dat jij het eerste registratierecht op een bepaalde domeinextensie hebt. Maar dat uit informatie blijkt dat een ander bedrijf heeft aangegeven een website te willen beginnen met dezelfde domeinnaam als de jouwe, maar dan met een .com, .eu of andere extensie. Dat wil je natuurlijk niet. Maar, en daar komt de oplichtingstruc, de vertegenwoordiger die je aan de lijn hebt kan je de oplossing voor dit probleem bieden. Trap er niet in!

Ook horen wij de laatste tijd veel klachten over telefoontjes van zogenaamde marketingbureaus die een speciale aanbieding hebben om hoger te scoren in Google en beter vindbaar te worden op zoekwoorden. Pas ook daar mee op. Het gaat die partijen vooral om het verkopen van dure contracten met lange looptijden en hoge termijnbedragen. De tegenprestatie door het marketingbureau blijft vaak beperkt tot het versturen van een hoge nota. Laat je nooit onder druk zetten om ergens voor te tekenen en vraag standaard om bedenktijd zodat je je kunt informeren.

Mocht je gebeld worden door een zogenaamde domeinnaamverkoper of marketing-expert en heb je er geen goed gevoel bij? leg dan gewoon de hoorn op de haak. Sluit nooit tijdens een (eerste) telefoongesprek een overeenkomst af met een onbekende partij. Heb je twijfels over een aanbieding of heb je een andere vraag? Neem dan vooral contact met ons op.

See as well the previous messages in our blog.

Latest projects

 • Green4Health Winschoten Netherlands

  Green4Health Winschoten
  Maatwerk in 5 talen »»

 • Klooster Reizen Reisburo BV Winschoten Netherlands

  Klooster Reizen Reisburo BV Winschoten
  Maatwerk website »»

 • Autobedrijf D.Mulder Winschoten Netherlands

  Autobedrijf D.Mulder Winschoten
  Maatwerk website met occasions »»

Video

Hoogma Webdesign promotievideo

Curious what we can do for you?

We are happy to give you more information and a free consult

Recommended websites

 • Secusoft - dé software voor beveiligers
 • Johan Kroon Administratie Scheemda
 • Oost-Groningen Oostgrunn.nl
 • Nautical Websites Boats and Yachts
 • Alle Ondernemers Nederland
 • Webcams Abroad
 • ZZP Nota Maken online factureren
 • Nederlands - Dutch
 • English
 • Español - Spanish