De puzzel die AVG heet Blog news updates websites internet computers

De puzzel die AVG heet

De puzzel die AVG heet

Nog heel even en dan gaat de nieuwe Europese privacywet AVG in. Vanaf dan hebt u als ondernemer meer verantwoording wat betreft het verwerken van persoonsgegevens. Deze wet geldt voor alle organisaties binnen de EU die persoonsgegevens verwerken, dus ook voor mkb'ers en zzp'ers.
Bent u al AVG proof?

Verantwoordingsplicht
De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dwingt organisaties aan te tonen dat deze aan de privacyregels voldoen. U hebt als ondernemer een zogenoemde verantwoordingsplicht (accountability). Dit houdt in dat u moet kunnen aantonen, en dus gedocumenteerd heeft, dat uw verwerkingen aan de regels van de AVG voldoen.

U moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat u persoonsgegevens verwerkt volgens de belangrijkste beginselen van verwerking, zoals:
- Rechtmatigheid. Je slaat geen gegevens op die niet nodig zijn, maar alleen de hoogstnoodzakelijk van belang zijnde gegevens voor het uitvoeren van je werkzaamheden.
- Transparantie. Hoe en waarom sla je gegevens op, en hoe worden deze gegevens beveiligd? Dit dien je te kunnen tonen op verzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens, alsmede op verzoek van je klanten.
- Doelbinding. Je mag enkel gegevens verwerken die noodzakelijk zijn voor het behalen van het doel: het uitvoeren van je werkzaamheden.
- Juistheid. Je dient correcte informatie op te slaan die op verzoek inzichtelijk is. Daarbij dien je een register bij te houden met wat er gewijzigd is om fouten te voorkomen.

Ook moet u kunnen laten zien dat u de juiste beveiligingsmaatregelen hebt genomen om de persoonsgegevens te beschermen. Gegevens mogen niet langer worden bewaard dan noodzakelijk gesteld in de AVG.

Verwerkersovereenkomst
U bent verplicht verantwoording af te leggen over uw gegevensverwerkingen wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens daar om vraagt. Zorg daarom dat u aan uw verantwoordingsplicht voldoet vanaf 25 mei 2018. Teken een verwerkersovereenkomst met uw klanten waarin u vastlegt waar persoonsgegevens voor mogen worden verwerkt, welke veiligheidsmaatregelen getroffen zijn voor een veilige opslag van deze gegevens, en of de verwerker subverwerkers mag inschakelen voor de verwerking.

Gepuzzel?
Hoogma Webdesign helpt u graag bij het oplossen van de puzzel die AVG heet. Als hostingbedrijf regelen wij het verkeer van uw website, alsook het e-mailverkeer. Wij 'zien' niet alleen uw gegevens, maar ook die van uw klanten. Wij zijn daardoor een belangrijke spil in de privacywaarborg van uw bedrijf. Wij gaan hier zorgvuldig mee om en daarom brengen wij alles transparant in kaart, zodat wij de 25e van deze maand, wanneer de AVG inwerking treedt, volledig voldoen aan de eisen van deze nieuwe privacywet.

Hebt u vragen of wilt u weten hoe Hoogma Webdesign omgaat met uw gegevens? Neem dan contact met ons op. Op de website van Autoriteit Persoonsgegevens vindt u meer informatie over de AVG, zoals 'AVG in een notendop'.

See as well the previous messages in our blog.

Latest projects

 • Autobedrijf D.Mulder Winschoten Netherlands

  Autobedrijf D.Mulder Winschoten
  Maatwerk website met occasions »»

 • Jongert BV Wieringerwerf Netherlands

  Jongert BV Wieringerwerf
  Maatwerk website jachtbouwer »»

 • Speedyellow.com Oude Tonge Netherlands

  Speedyellow.com Oude Tonge
  Grote maatwerk advertentiesite »»

Video

Hoogma Webdesign promotievideo

Curious what we can do for you?

We are happy to give you more information and a free consult

Recommended websites

 • Secusoft - dé software voor beveiligers
 • Johan Kroon Administratie Scheemda
 • Oost-Groningen Oostgrunn.nl
 • Nautical Websites Boats and Yachts
 • Alle Ondernemers Nederland
 • Webcams Abroad
 • ZZP Nota Maken online factureren
 • Nederlands - Dutch
 • English
 • Español - Spanish